SvenskEnglish
 
Nordic outdoor

Guideline produkt filmer

Guideline har en rekke filmer på vår YouTube kanal, under ser du et utvalg produktfilmer. Klikk på bildet for å se filmen.

Choosing Running Line

Shooting lines are important because they affect casting not only in terms of distance but also efficiency and ease of use.

POWER TAPER CALCULATOR

Vår POWER TAPER KALKULATOR hjelper deg å velge riktig klump til ditt fiske. Du får raskt svar på lengder og vekter på de ulike klumpene. I tillegg finner du tips til vekter på våre ulike stenger og hvordan du går fram når du skal kappe.

Guideline snøreinformasjon

Alle snører ustettes for slitasje, skader, UV bestråling, varme, humus og i mange tilfeller saltvann og myggpreparater.
Se trinn for trinn bilder av snørespleising og montering. Se trinn for trinn bilder av nyttige knuter.

Enhåndsstang og skyteklump

Elva er perfekt denne kvelden, du lister deg ned til vannet og i strømmen ser du storlaksen vake. Du drar snøret av snella, gjør deg klar til å legge flua perfekt foran laksen; skyteklumpen kastes langt ut i elva og i det laksen tar flua og du løfter den smekre enhåndsstanga for og kroke laksen, ja da har du opplevd selve sommerdrømmen.

WF snører til laksefiske

I dag er det for det meste skyteklumper som brukes til det moderne laksefisket, men i mange mindre elver og noen situasjoner i de store elvene også, kan det være en stor fordel å fiske med et WF snøre.

Highlanders and Howlers – favourite flies from the Gaula

In just the same way that the alchemists were obsessed with the ultimately impossible task of turning base metal into gold, fly fishermen are obsessed with finding the perfect fly.

The Original Templedog

I tied this pattern the first time in 85’ for the autumn fishing in River Em. The combination of Brown/Black Wing and Gold body with Orange dyed Badger as body hackle with Flashbou 6924, 6911 Rainbow and Red, make this fly outstanding in any humus/brown coloured water like The Mörrum and The Em.

Velg riktig vaderute!

I forhold til diskusjonen om fiskestrategi er det alltid mest snakk om fluer, snører og kasteteknikk, sjelden hører man diskusjoner om hvor viktig det er å vade på rett måte i forhold til hvordan man avfisker de forskjellige plassene i hølen.

Sea Trout at the End of the World

The weather station in the fishing lodge reported the air temperature at 6 degrees and winds at a constant sixty kilometres an hour plus – just another regular fishing day at Maria Behety, Rio Grande, Argentina.

Valg av Ørretsnøre

I dag er det mange fluesnører for lettere ørretfiske å velge mellom på markedet. Klumplengden varierer og de har ulik tapering. For mange kan dette virke svært forvirrende, mens andre tenker ikke over det, og kjøper det første og beste snøret de finner. Dette resulterer ofte i at de fisker med en snøretype som ikke passer til det fisket man bedriver. En bevissthet omkring snørevalg er viktig.

Hvorfor Triple-D?

Når vi startet arbeide med Triple-D (3-d) snørene var motivet at de ikke skulle erstatte 2-d (double density). Målet var å lage et synkesnøre konsept som bedret hastigheten i rolig strøm (går raskere) og i tillegg ga mer langtkastende egenskaper. 3-D er med andre ord et supplement til 2-D.

Matt Hayes’ Guide to Fly Fishing for Pike Part 2

Having already described the kit that you need to fly fish for pike, in part two of this series, I will concentrate on fishing techniques and how to use the new kit to its best advantage.

Utstyrstips for laksefiskeren

En lang vinter er over for denne gang, og vi laksefiskere begynner endelig og se lyset i tunnelen igjen. Denne lange og kjedelige ventetiden er egentlig helt forgjævlig fordi vår fiskesesong er så kort i Norge, men jeg tror at dette gjør oss til mer tålmodige fiskere de dagene fisket ikke er så bra. Og det er jo en veldig bra egenskap for en laksefisker

Matt Hayes’ Guide to Fly Fishing for Pike - Part 1

Hooking a pike on the fly is one of angling’s great moments: from the moment that you feel the first surge of power down the fly line to the final cart-wheel jump, even a small pike will give you an adrenaline buzz that no other style of pike fishing can deliver.

STEELHEAD SEASON 2011

High water conditions, average returns, exciting new Guideline products, friendships shared. Text & Photo: Jaap Kalkman.

Double Snakeroll

Snake Roll teknikken har på samme måte som Spey kastet en enkel og en dobbel variant. Grunnteorien for dette er også den samme, nemlig at de skal brukes på hver sin side av elven, dette i forhold til hvilken arm du kaster best med.

Fario blir født

Når vi begynte å planlegge endringer i LeCie serien, så vi straks behovet for å kutte ned på antall modeller og heller strømlinjeforme serien slik at det blir enklere å velge stang for deg som forbruker. I tillegg har det lenge vært et internt sug/ønske i Guideline om en rendyrket ørretserie med et klassiskt utseende og moderne egenskaper.

Matt's experiences with Fario

‘Exquisite’ is not a word often associated with fishing rods. More typically we are presented with hyperbole such as ‘power’,’ cast to the horizon,’ ‘steely’ or ‘fast.’ The new Fario rod by Guideline is none of these things – it has subtle, hidden talents that make it truly exceptional and I think that ‘exquisite’ is the best description I can offer. My tests with Fario so far have been with the 9’ #5 and the 8’6 #3.

Single Snakeroll

Dette er kastet som ligger mitt hjerte nærmest. Etter at jeg fikk se denne teknikken for første gang ble det fart i sakene, sjelden har jeg vært ute og trent så mye med fluestanga som i denne perioden. Jeg opplevde en helt annen verden av muligheter som effektiviserte mitt fiske.

Jakten på vårlaxen

Den mest spännande tiden på året är när de första stora laxarna börjar stiga tycker jag. I slutet på maj och början på juni är det oftast högt och kallt vatten och det är sjunklina som gäller. Det är 2 flugor som jag använder med framgång för detta fiske. De fungerar i de flesta skandinaviska älvarna. Men är främst bundna för den tidiga östersjölaxen.

GLASSBEAD BUZZER

In many waters buzzers (chironomids) are one of the most important food sources for trout. This pattern has proved to be very good in many situations and for Guideline employee Rune Andre Stokkebekk it has become a favorite.

PIKEBAIT

Eftersom jag tröttnat på trassliga flash flugor som blir obrukbara och förstörda efter ett par fångade gäddor så började jag sökta efter ett material som inte tovar och trasslar ihop sig i samma utsträckning som de tidigare materialen jag använt mig av.

ET TURBO

Even us “Scandis” have more and more started to experiment with not only fishing close to the surface, but in the film and on the surface. Mikael Frödin is hooked on these critters!

Vedlikehold av utstyret

Vedlikehold er viktig, i denne artikkelen kan du lese mer om hvordan du tar vare på stang, snelle og snøre. Riktig vedlikehold gir deg mer glede av utstyret og du får mer ut av fisketuren. Husk også at garantien ikke dekker misbruk/manglende vedlikehold av utstyr.

Vask og vedlikehold av vadebukser

For at du skal ha maksimal glede av dine vadebukser er det viktig at du steller de fra tid til annen. Når du svetter kommer det saltstoffer som igjen tetter membranen og reduserer pusteegenskapene i buksene. I tillegg blir det lukt og møkk.

Beklednings Tips

Å kle seg riktig og anpasse antall plagg til døgnets temperaturforandringer er ikke alltid lett. Det har nok samtlige fluefiskere fått erfare. Det ene øyeblikket er det for varmt og det neste for kaldt. Ofte er det slik fordi vi ikke kler oss riktig. Dette fører til at vi fryser og svetter om hverandre. Det påvirker både humøret og prestasjonen negativt. Lange fisketurer krever mye, men det er lett å unngå overnevnte problem ved å kle seg etter flerlags-prinsippet. Ved å følge våre enkle råd kommer du til å få en mer behagelig fisketur.

Gode tohåndsstenger for ”indianerfiske”

Denne gangen skal jeg skrive om tre forskjellige tohåndsmodeller i Guideline sitt sortiment, dette er modeller fra LeCie serien. Stengene er så spesielle at de fortjener ekstra oppmerksomhet i form av en helt egen artikkel. Er du på utkikk etter ei tohåndsstang med lett vektklasse for og fiske på mindre elv og sky laks, men ikke vil gi slipp på den stanglengden du er mest vant til, da skal du ta en nærmere titt på disse stengene.

Moderne og ”tøffe” laksefluer - del 1

Denne todelte artikkelserien skal handle om noen av de forskjellige syntetiske vinge og hackle materialene som er tilgjengelig i markedet. De fleste bruker en del syntetiske glittermaterialer i vingen og kroppen på laksefluene, men vingen i laksefluene bindes stort sett av hårmaterialer som Rev, Ekorn, Tempelhund. Det er kommet nye regler for import av bla Tempelhund, det er ikke lov og innføre dette til Norge av forskjellige grunner. Derfor vil mange fluebindere få problemer med de lange hårvingene når lagrene for Tempelhund er tomme i Norge.

Moderne og ”tøffe” laksefluer – del 2.

Siste del av denne artikkelserien skal omhandle syntetiske materialer til kroppshackle og fronthackle, jeg har testet noen produkter som jeg liker veldig godt og bruke i noen av fluene mine.

Fluefiske for barn

I denne artikkelen skal jeg skrive om forskjellige ting som er viktig og vite når man skal prøve å få barna interessert i fluefiske. Jeg har selv to barn som begge har vært mye med på fisketur i lakselva, dette har gitt meg god erfaring for hva som fungerer for at de skal ønske å bli med på flere turer.

Snakeroll "Ikke bare for laksefiskeren"

Etter at du har kommet frem til fiskeplassen, lest elva, lokalisert de største ørretene og diskutert/ planlagt taktikk med fiskekompisen er det bare å finne seg en posisjon man gjerne vil prøve å ta fisken fra. Det blir svært ofte for min del på skrå oppstrøms- vel å merke når den beiter tørt.

Fluesnøreboksen

Denne artikkelen vil hjelpe deg til konkret å plukke ut et sortiment av snører du bør ha med deg på tur i forhold til hvilken elv du fisker i med tanke på størrelsen på elva. Det er ikke så artig å oppdage at elva forandrer seg underveis på fisketuren, for deretter og skjønne at man mangler et fluesnøre som man skulle hatt akkurat da.