MILJØPROSJEKTER OG MÅL

Fluefiske går hånd i hånd med naturen. Et forhold der godt fiske er avhengig av frisk natur og rene vassdrag. For et fluefiskeselskap som Guideline er vår virksomhet og eksistens totalt bundet av disse grunnleggende kriteriene – So yes! WE CARE. Våre verdier gjenspeiler det vi står for i vår livsstil, i vårt miljø- og bærekraftige arbeid, og at vi bryr oss om hverandre.

 Alle aktiviteter påvirker naturen til en viss grad. Vår miljøvisjon er at det skal være Rent Hele Veien. Det betyr at vi skal ha så minimal miljøpåvirkning fra vår virksomhet som overhode mulig. Vi har allerede startet jobben. For eksempel har vår bekledning vært PFOA frie i flere år og vi har fjernet produkter som inneholder kjemikalier vi ikke kan stå for.

Etter å ha ransaket oss selv, sett på fluefiskebransjen og vår egen verdikjede er konklusjonen klar - Guideline kan gjøre mye mer. Vi har bestemt oss for å utgjøre en forskjell! Det haster og tiden er inne for å gå fra ord til handling.

Guideline har derfor tatt en rekke beslutninger og lansert en rekke prosjekter for å redusere miljøbelastning fra kjemikalier, plast og CO2-utslipp i produksjon og logistikk. Vi jobber med å eliminere bruken av kjemikalier som påvirke naturen negativt. For eksempel fluorkarboner som blant annet er hormonforstyrrende for alle levende organismer. Vi har også til hensikt å gjennomgå og minimere bruken av plast (fossilt brensel ved produksjon og spredning av mikroplaster), samt redusere våre CO2-utslipp (global oppvarming).

Det føles viktig og riktig, men langt fra enkel. Det er lett å stikke hode i sanden og ikke gjøre noe når ting blir komplisert. I Guideline har vi bestemt oss. Vi skal følge fakta og magefølelsen på lang sikt for å bli fluorkarbonfrie, redusere CO2-utslippene og minimere plastbruk i emballasje.

 

 

 

 

Stabelen til venstre viser 10 pakninger hvor en plastikkspole er inkludert. Stabelen til høyre viser like mange flueliner i vår nye Care-emballasje. De reduserer volumet med 55% og vekten reduseres med 75%. I tillegg til å pakke og sende våre liner mer effektivt, betyr det at når målet vårt er oppfylt reduser vi mengden plast med 1,2 tonn plast per år!VÅRE MILJØPROSJEKTER OG MÅL

1)    Minimere unødvendig emballasje:

  • Vi skal være kritiske til emballasje i utgangspunktet og der det er nødvendig, skifter vi ut plast med papir eller andre bærekraftige alternativer.
  • For våre ULS-liner har vi kuttet ut bruk av spoler, noe som eliminerer bruken av plast og reduserer emballasjenes vekt og volum. 
  • I 2019 fjerner vi også plastspolene på våre 4D og 3D + klumper. Det er imidlertid ikke bærekraftig å kaste bort allerede produserte spoler, derav forandrer vi emballasjen suksessivt i 2019 (husk at spolen skal resirkuleres). På øvrig emballasje for flueliner pågår tilsvarende miljøarbeid.
  • Vi fjerner plastposer på forpakning til verktøy i 2019 = over 10 000 plastposer / år.

 

2)    Fjerne fluorkarboner helt innen 2021:

 

  • I impregnering av bekledning og andre produkter.
  • Vi bytter til fluorkarbonfri impregnering på Kaitum, Laxa, Inwater og Hatch vadere i 2019 for å erstatte de resterende produktene, men senest 2021.

 

3)    Bruk mer resirkulerte og miljømessige sertifiserte materialer: 

  • Fokusere på å ta bort mikroplaster i hele vår virksomhet. 
  • Fase ut enhver forekomst av mykgjørere (PVC) i våre produkter ved å alltid bruke de beste miljøvennlige alternativene.
  • Ved utvikling av nye produkter, fokuser vi på å gjøre dem "grønne" fra starten.

 

4)    Minimere fly- vs. sjøfrakt, noe som positivt påvirker våre totale CO2-utslipp.

 

      

Vi i Guideline og fluefiskere over hele verden har et ansvar for å hjelpe til å forvalte våre vakre men sårbare økosystem, som er avgjørende for å beholde fiskebestander og sikre fremtiden for vår lidenskap. Vi har også plikt til å overføre våre sunne verdier og måten vi ser på naturen, til neste generasjon fluefiskere. Vi ønsker å inspirere til et aktivt friluftsliv - helst med en fluestang i hånden - som de stolte fluefiskere vi er.

 

Tight lines! 

Thomas Carlsson, Administrerende Direktør

 

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.