OPPNÅDDE MILJØMÅL

Vår visjon om å lage mer miljøvennlige produkter fortsetter med fullt tempo. Det er viktig å snakke om bærekraft, men enda viktigere hva man faktisk gjør for miljøet. I Guideline har vi alltid likt å pushe grenser. Så, for 2020 ga vi oss selv utfordringen å lage verdens mest miljøvennlige serie karbonfluestenger. For våre produktutviklere var dette en svært utfordrende oppgave. Ikke bare skulle de finne nye miljøvennlige materialer og komponenter, de skulle også videreutvikle produksjonsprosessene for å oppnå enda lettere og bedre fluestenger. Endelig er vi i mål og er stolte av å presentere Elevation - Markedets mest miljøvennlige fluestenger. Vi tror det er verdens beste fluestang for den miljøbevisste sportsfiskeren!

Vi har også tatt store steg i retning av å kunne tilby mer miljøvennlige flueliner, klær og emballasje. For å hjelpe våre kunder å velge miljøvennlige produkter har vi merket disse produktene med en ny grønn øko-logo. Vi har fortsatt en lang vei å gå, men nedenfor presenterer vi våre bidrag for å belaste naturen så lite som mulig.

   

   

ELEVATION – The Greener Fly Rod Series (2020)

Guideline lanserer mer miljøvennlige fluestenger. Den nye Elevation serien er spesialbygget for å redusere miljøavtrykket. Det er brukt mindre eller ingen giftige kjemikalier og mer miljøvennlige komponenter, mens vi fremdeles bruker karbon for best mulig ytelse.

Klingen:
Det siste steget i produksjonsprosessen av en klinge er herdingen. Under herdingen er klingen belagt med en teip som kveiler seg oppover klingen i et spiralmønster. Når man fjerner teipen, har klingen fortsatt dette spiralmønsteret som ofte slipes helt bort. På Elevation stengene er klingene minimalt slipt for tone ned eller fjerne dette mønsteret. Det overflødige avfallet i slipeprosessen samles i en vanntank og sendes til et renseanlegg. 

 

Mindre lim:
Karbon duken vi benytter er svært tettvevd. En tettvevd duk krever lite lim fordi det er mindre mellomrom som må fylles mellom fibrene. Ettersom egenvekten til lim er høyere enn karbon – og vi har redusert bruken av lim – er disse stengene lettere, mer kompakte og har en raskere og kraftigere tilbakeslagshastighet.

 

Ingen krom = Ingen bly
Elevation stengene leveres med lette enbeinte stang ringer. Vi bruker en miljøvennlig pulverlakkfinish (PVD = Physical Vapor Deposition) på ringene. Denne lakken er veldig hard, men uten forkromming som inneholder bly.

 

Ingen epoksylim i korkgrep: 
Når vi limer sammen korkringene som danner håndtaket, bruker vi et én komponent Titebond III, giftfritt, vannbasert og vanntett lim. Det samme limet brukes av mange profesjonelle custom stangbyggere.

 

Ingen gummikork: 
Vi bruker bare naturlig kork til håndtaket der det er mulig. Håndtak av naturkork krever mindre lim enn et håndtak av gummikork eller andre kork substitutter.

 

Mer miljøvennlig lakk:
Ved å påføre en minimal mengde lakk uten noen fargepigmenter på klingen, blir den blanke overflaten forseglet og beskyttet mot salt og skitt. Samtidig så minimeres vekt og volum på stangens overflate. Belegget vi bruker har nesten ingen lukt og er et godt valg for arbeidermiljøet på fabrikken.

 

Klar anodisert aluminium:
Metalldeler på snellefestet er "klar anodiserte", noe som er den minst tid- og kraftkrevende prosessen når du anodiserer aluminium. Det at vi heller ikke bruker noen farger, reduserer miljøbelastningen ytterligere.

 

Øko-vennlig epoksy: 
Epoksylimet vi bruker i produksjonen av Elevation stengene er testet og godkjent i henhold til både amerikanske og europeiske helsestandarder når det gjelder innhold av bly, ftalater, VOC og tungmetaller. 


Ingen plasthylser på stanggrep: 
Vi reduserer bruk av plast til et minimum og leverer stengene uten plastforseglede håndtak.
  
Miljøvennlige stangtuber og stangtrekk:
Våre nye stangtuber er laget av et PVC-fritt og resirkulerbart polypropylenmateriale.
Både tube -og stangtrekk er laget av resirkulert polyester fra Repreve™.
I tillegg er tubene redesignet og redusert med 15-20% (avhengig av modell) for å redusere transportvolumet og dermed CO2 utslipp.

    

    

Mindre stangtuber (2020)

Stoked og Elevation stengene leveres med tuber som har 15-20% mindre volum.

Fluestengene i seriene Elevation og Stoked leveres i tuber av resirkulert polypropylen (PP). PP er en mer fleksibel plast som ikke er skadelig for verken deg eller naturen (PVC-fri). Ved å velge PP støtter man en produksjonsprosess som krever et betydelig mindre vannforbruk og resulterer i veldig lite råstoffavfall og utslipp. De nye tubene har også lavere vekt og mindre volum. Med et nytt tubedesign har vi redusert rørvolumet med 15-20%, avhengig av stangmodell.  

    

    

Nye Flueliner - Miljøfordeler (2020)

Ny emballasje uten plastspole og mindre volum.

Når du velger en av disse nye linjene: Fario Tactical, Fario Elite, Fario Distance, Power Presentasjon, Bullet 2.0 og LPs Euro, får du den "reneste" fluelina på markedet. Disse linene har et polyuretanbelegg i stedet for PVC som avgir skadelige myknere (ftalater) i vannet. Emballasjen er av resirkulert papir med vannbasert UV-trykk. Vi har også fjernet plastspolen fra alle våre forpakninger for fluesnører. Dette kuttet reduserer det årlige plastforbruket med ca 10.000 spoler.

    

    

Forpakkning til verktøy (2019)

Mange bekker små..

Ved å re-designe emballasjen, samt ta i bruk resirkulert papp, har vi redusert bruken av zip lock plastposer med ca 10.000 enheter per år.

    

    

Kutte bruk av plastspoler (2019)

Stabelen til venstre vises 10 pakninger hvor en plastikkspole er inkludert. Stabelen til høyre viser like mange flueliner i vår nye Care-emballasje. De reduserer volumet med 55% og vekten reduseres med 75%. I tillegg til å pakke og sende våre liner mer mijøvennlig, betyr det at når målet vårt er oppfylt, reduser vi mengden plast med 1,2 tonn plast per år!

Vi har nå kuttet ut plastspoler i alle våre forpakninger for skyteklumper. Dette gjelder ULS-liner, 4D og 3D+. Dette eliminerer bruk av plast og reduserer både vekten og volumet på forpakningene. Fordi det ikke er en bærekraftig handling å kaste eksisterende emballasje, vil vi gjøre en "løpende endring" i 2019-20 for de andre fluelinene i vårt sortiment. Totalt vil denne endringen redusere bruken av plast med 1,2 tonn per år.

    

    

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.