Vasking av Vadebukser og Jakker

Vadere, vadesko, vester og annet som har vært i kontakt med vann bør få tørke skikkelig etter hver fisketur før du legger det til lagring. Dersom du dropper dette så vil produktene forringes raskere. Mugg er en vanlig årsak som rett og slett spiser opp utstyret ditt. Tørker du ikke utstyret skikkelig og lagrer det på et tørt og varmt sted så vil levetiden bli mye kortere. Alle plagg med membraner bør vies spesiell oppmerksomhet etter bruk. Mugg og fukt tærer på sømmer, tapeing og kan få stoffene til å delaminere. Fisker du i saltvann bør du i tillegg skylle dette av før du henger utstyr til tørk. Når du skal lagre vadebukser og vadejakker så heng de opp, da er stoffet strakt og det er ingen «knekker» i membranen.
 

For at du skal ha maksimal glede av dine vadebukser er det viktig at du steller de fra tid til annen. Når du svetter kommer det saltstoffer som igjen tetter membranen og reduserer pusteegenskapene i buksene. I tillegg blir det lukt og møkk. For å opprettholde egenskapene i buksene bør du vaske og reimpregnere de. Gjør en grundig vask/impregnering i denne rekkefølgen. Den samme prosedyren kan du bruke på skalljakker.

1: Vask buksene

Vadebukser kan vaskes i maskin, men en tradisjonell håndvask i badekaret etter vaskestamp er å foretrekke. Løs opp en blanding med vaskepulver og legg buksene i bløt. Skyll buksene skikkelig i vaskevannet. Er de skikkelig møkkete kan du skrubbe lett med en myk børste. Når du er fornøyd med resultatet henger du buksene til tørk og lar de tørke fullstendig. Hvis du skal henge bort buksene eller legge de sammen for vinteren er det svært viktig at de er helt tørre. Fuktige bukser som legges bort kan gi mugg og forårsake at tapen på sømmene løsner/svekkes.

Maskinvask: Ved maskinvask er det viktig å huske følgende: - Vask med kaldt vann. - Ingen tøymykner. - Tørke med innsiden ut. - La de drypptørke til de er helt tørre. - Løse deler som skulderreimer og vadebelter tas av. Eller fest en pose rundt de slik at de ikke slår på buksen under vask eller setter seg fast i maskinen. - Bruk vanlig vaskepulver. Du kan også bruke Revivex High Tech Fabric Cleaner som er mer skånsomt. 

2: Fjerne Lukt fra vadebuksene (og andre plagg)


Etter en tids bruk blir det lukt i vadebuksene. Lukten kommer fra svette, skitt og bakterier. Gjør deg og de rundt deg en tjeneste og gjør de luktfri! For å fjerne vond lukt, skitt og bakterier fra vadebuksene heller du 2 korker med Mirazyme i en bøtte med varmt vann. Har du porsjonspakninger med Mirazyme så tar du en slik. Det står også bruksanvisning på forpakningen. Rør grundig rundt slik at middelet blander seg godt med vannet.

3: Reimpregnering


Når du bruker vadebuksene svekkes den vannavisende impregneringen i ytterlaget. Fra fabrikken er alle vadebukser impregnerte for at vannet skal prelle av ytterstoffet. Denne egenskapen vil gå bort etter en tids bruk og buksene tar til seg litt vann og blir tyngre. Uten at du blir bløt inni. Impregneringen er med på å beskytte buksen. Med Revivex Spray on gjenoppretter du enkelt det vannavvisende laget. Heng opp de nyvaskede buksene og spray på rikelig med med Revivex Water Repellent. La buksene trekke til seg impregneringen. Mens buksene fremdeles er fuktige bruker du et strykejern for å tørke/aktivere impregneringen. Unngå å komme borti neoprene, gummierte sømmer og gummideler. Du kan også bruke en hårføner til å tørke/aktivere impregneringen.

 

Omtalte Produkter

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.